Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

de mosuletulene in Vita, 24 Oct 2018 | 8861 vizualizari

 

Hmmm...e din zona "parfumata" :P
De la taur, si e coada, ;)
Insa e o ...bunaciune,
Si-o tocanita minune :D ;) :P
 
Se prinde taurul de coada, ;)
Si ca sa scapi sa ai la tine-o barda, :P
Si harsc! I-o tai, daca te tine, ;)
Opinca, s-alergi pe bune! :P :D :D :D ;)

 

INGREDIENTE

  • o coada groasa de taur :P ;) (1,5-2 kg) ...neaparat de la zona "parfumata" nu din varf :D
  • 4-5 morcovi
  • un ardei rosu mare gras
  • 1-2 ardei iuti verzi
  • 1 radacina de patrunjel sau o telina mai mica
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 6-8 lg ulei masline
  • 3 foi de dafin
  • 4 rosii mari coapte sau la conserva
  • 1 litru de supa de vita
  • 500 ml de vin rous (am folosit demidulce...sunt mai acru :P :D ;) )
  • 6 lg de otet basmatic
  • 1 lg de zahar
  • 1 lingurita de cimbru proaspat + oregano
  • 3-4 cuisoare
  • 3-4 bucatele de ciocolata neagra
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro):

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari.

2. Tocati rosiile decojite tot cubulete

3. Tocati rondele usturoiul.

4. Dupa ce in prealabil ati condimentat cozile de tauras, cu grija, ca il ustura :P ;) cu sare si piper, le dati prin faina, insa scuturati bucatile cat sa ramana doar un strat subtire de faina pe cozi.

5. Incingeti ulei intr-o tigaie mai inalta si rumeniti binisor pe toate partile bucatile de coada si le scoateti, lasandu-le deoparte.

6. Grasimea rezultata am pus-o intr-o oala de 6-8 l in care am pus la calit ceapa, patrunjelul/telina, morcovii usturoiul.

7. Cand s-au inmuiat putin, adaugati rosiile, vinul rosul, supa de vita, zaharul si otetul balsamic.

8. Adaugati carnea, foi de dafin, 3-4 cuisoare, cimbru, oregano.

9. cu RABDARE ;) fierbeti acoperit tot la foc mic cam 3-3:30 h si amestecati din cand in cand, eventual mai adaugand supa de vita pana cand scade usor si capata consistenta de tocanita.

10. Cu 60 min de a fi gata, adaugati si ciocolata (e o savoare specifica bucatariei spaniole :P ;) ) .

11. La sfarsit carnea trebuie sa fie bine patrunsa si sa se desfaca usor de pe os.

 

Va doresc spor si pofta buna! ;)

Mosuletul Ene 

TIPS-URI

1

ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

26.10.2018, 14:05

Panacris 1

26.10.2018, 21:37

Pffff! Ai revenit în forță! Trebuie să caut și eu cozi din astea

Ina 1

27.10.2018, 18:01

Arata minunat tocanita ta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb